Σε αυτή την ενότητα μπορείτε να βρείτε τα πιο πρόσφατα δημοσιευμένα άρθρα.
Σε αυτή την ενότητα μπορείτε να βρείτε τα πιο πρόσφατα δημοσιευμένα άρθρα.
Οι ανθοκυανίνες ανήκουν στην μεγάλη οικογένεια των πολυφαινολών, που είναι γνωστές φυτοχημικές ενώσεις με αντιοξειδωτική δράση. Το ελληνικότατο όνομα τους αποκαλύπτει και μία από τις ιδιότητες τους. Συγκεκριμένα είναι ουσίες χρώματος κυανού και είναι υπεύθυνες για το σκούρο κόκκινο, μωβ, κυανό χρώμα των φυτών των οποίων αποτελούν συστατικά. Έτσι τρόφιμα όπως τα κόκκινα σταφύλια, το...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟαπό τη Κλινική Διαιτολόγο – Διατροφολόγο Λιάνα Πούλια, MMedSci, PhD Η εφηβεία αποτελεί μια ηλικία ορόσημο για τον άνθρωπο, μιας και αρχίζει η πορεία προς την ενηλικίωση. Κατά τη διάρκεια της εφηβείας το σώμα του παιδιού αλλάζει, ξεκινά μια περίοδος πολύ αυξημένου ρυθμού ανάπτυξης και αρχίζουν να γίνονται εμφανείς οι σωματικές, ψυχολογικές και συμπεριφοριστικές μεταβολές....
ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟΤα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερος λόγος γίνεται για τις δράσεις διαφόρων συστατικών των τροφίμων, των φυτοθρεπτικών συστατικών, που μπορεί να συμβάλλουν σημαντικά στην υγεία μας. Σε πολλές μάλιστα μελέτες υποστηρίζεται ότι η διατροφή πρέπει να αντιμετωπίζεται ως σύνολο, δεδομένου ότι μεμονωμένα τα συστατικά αυτά δεν φαίνεται να λειτουργούν τόσο αποτελεσματικά, όσο όταν αποτελούν μέρος...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟΗ ζέστη, η κόπωση, η έλλειψη ενέργειας, το στρες και η αφυδάτωση μπορεί να συμβάλλουν στην επιδείνωση της χαμηλής πίεσης. Όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει, η αρτηριακή πίεση πέφτει. Υπάρχουν όμως λύσεις για την αντιμετώπιση της πτώσης της πίεσης και τη χρόνια υπόταση κατά την καλοκαιρινή περίοδο: από απλές καθημερινές συνήθειες έως συμπληρώματα διατροφής για το καλοκαίρι που θα...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟαπό τη Κλινική Διαιτολόγο – Διατροφολόγο Λιάνα Πούλια, MMedSci, PhD Η αυξημένη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών έχει συνδεθεί από πλήθος μελετών με τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης πολλών χρόνιων νοσημάτων (1-3). Σύμφωνα με εκτιμήσεις η κατανάλωση τουλάχιστον 5 μερίδων φρούτων και λαχανικών την ημέρα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου από χρόνια νοσήματα, όπως τα...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟΠως επηρεάζει το συμπλήρωμα κρεατίνης το μυ; Ενισχύει την παραγωγή ενέργειας Το ATP (τριφωσφορική αδενοσίνη) είναι η πιο βασική μορφή ενέργειας στο κύτταρο, οπότε κατέχει δομικό ρόλο στο μεταβολισμό και τη λειτουργία του μυός. Δυστυχώς, μπορείς να αποθηκεύσεις ATP για υψηλής έντασης άσκηση 8-10 δευτερολέπτων. Μετά από αυτό, θα πρέπει να παράγεις νέο ATP για...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ