Αρχική » περιοδικό

περιοδικό

Ανακαλύψτε όλα τα τελευταία άρθρα και αυξήστε τις γνώσεις σας, μοιραστείτε τα με τους φίλους σας στα κοινωνικά δίκτυα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

Σε αυτή την ενότητα μπορείτε να βρείτε τα πιο πρόσφατα δημοσιευμένα άρθρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

Σε αυτή την ενότητα μπορείτε να βρείτε τα πιο πρόσφατα δημοσιευμένα άρθρα.

Κορτιζόλη, ένας αόρατος εχθρός

Ξυπνάτε αγχωμένοι; Κουρασμένοι περισσότερο από τη στιγμή που ξαπλώσατε για ύπνο; Και όχι μόνο αυτό, έχετε να αντιμετωπίσετε προβλήματα βάρους, ανεξέλεγκτη όρεξη τις βραδινές ώρες και μόνιμο αίσθημα άγχους. Ισως η απάντηση εν τέλει να βρίσκεται στο ίδιο το αίσθημα άγχους που σας… κατατρέχει όλη την ημέρα. Ειδικότερα, φαίνεται πως η ορμόνη του… άγχους, η...

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Q10 και υγιής καρδιά

Το Q10 το παράγει ο οργανισμός µας αλλά το προσλαμβάνουμε κιόλας µέσω κάποιων τροφών. Η ενδογενής σύνθεση του Q10 εξαρτάται από την επάρκεια των αμινοξέων τυροσίνη και φαινυλαλανίνη αλλά και από την συµµετοχή 7 ακόµα βιταµινών και αρκετών ιχνοστοιχείων. Κάθε λοιπόν έλλειψη σε έναν από τους προδρόµους της σύνθεσης του Q10, µπορεί να οδηγήσει σε...

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ψευδάργυρος: Ένα πολύτιμο ιχνοστοιχείο

Τι είναι; O ψευδάργυρος είναι ένα πολύτιμο ιχνοστοιχείο, απαραίτητο δηλαδή στον οργανισμό μας σε μικρές ποσότητες.  Επηρεάζει την ομοιόσταση (την ικανότητα του οργανισμού να διατηρεί τις εσωτερικές συνθήκες του σταθερές ανεξαρτήτως τις εξωτερικές  μεταβολές) όπως π.χ. τη θερμοκρασία σώματος,  τη φυσιολογική διακύμανση της γλυκόζης αίματος, την αναγνώριση και εξουδετέρωση παθογόνων μικροοργανισμών, την ανοσολογική λειτουργία, το...

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Είναι σημαντική η καρνιτίνη στη προπόνηση μου;

Η καρνιτίνη παράγεται ενδογενώς από το ήπαρ και τα νεφρά και παίζει κεντρικό ρόλο στο μεταβολισμό των λιπιδίων. Είναι ένα μόριο που μεταφέρει λιπαρά οξέα μακράς αλυσίδας στα μιτοχόνδρια για οξείδωση και βρίσκεται σε υψηλές ποσότητες στο κρέας. Η καρνιτίνη κυκλοφορεί σε συμπληρώματα διατροφής ως L-καρνιτίνη και έχει συσχετιστεί με την αποθήκευση του μυϊκού γλυκογόνου...

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Διατροφή και πνευματική διαύγεια

από τη Κλινική Διαιτολόγο – Διατροφολόγο Λιάνα Πούλια, MMedSci, PhD Αν σκεφτούμε πως λειτουργεί ο οργανισμός μας αντιλαμβανόμαστε ότι ο εγκέφαλος αποτελεί μια μηχανή που λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, ρυθμίζοντας τα πάντα…την αναπνοή, τον χτυπο της καρδιάς μας, τις σκέψεις μας. Όπως κάθε μηχανή λοιπόν για να λειτουργεί αποτελεσματικά απαιτεί συνεχή παροχή ενέργειας, με...

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αργινίνη: Ένα αμινοξύ με ιδιαίτερη σημασία για το σώμα μας.

Λιάνα Πούλια, MMedSci, PhDΚλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος  Η πρόσληψη πρωτεΐνης στη διατροφή είναι απαραίτητη, προκειμένου να διασφαλιστεί η δυναμική ισορροπία των πρωτεϊνών στο σώμα μας, δηλαδή η διαρκής διάσπαση και επανασύνθεσή τους. Παράλληλα η κάλυψη των αναγκών σε πρωτεΐνες είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη κατά την παιδική και εφηβική ηλικία καθώς και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης....

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ