Ο  γλυκαιμικός δείκτης (Γ.Δ. ή Glycemic Index – G.I) αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο στα πλαίσια της διαχείρισης των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα, ειδικά για όσα άτομα πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη (Σ.Δ.). Πρακτικά μας πληροφορεί σχετικά με την επίδραση της κατανάλωσης τροφίμων που περιέχουν υδατάνθρακες (ψωμί, μακαρόνια, ρύζι, φρούτα κ.α.) στην άνοδο των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα .

-Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Επιστήμης της Διατροφής του Ανθρώπου (2012), ¨Παχυσαρκία και διαβήτης-παρουσίαση¨, διαθέσιμη στο http://hnu.aua.gr

-Κατσιλάμπρος Ν, Δημοσθενόπουλος Χ, Κοντογιάννη Μ, Μανγκλάρα Ε, Πούλια Κ.Π, (2017) ¨Κλινική Διατροφή στην Πράξη¨, Επιστημονικές Εκδόσεις Παρισιάνου