Αρχική » Πολιτική απορρήτου » Όροι χρήσης για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την ηλεκτρονική κοινότητα της

Όροι χρήσης για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την ηλεκτρονική κοινότητα της

ΜΕΝΑRINI HELLAS – ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

Αγαπητέ χρήστη, ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την ηλεκτρονική κοινότητα της ΜΕΝΑRINI HELLAS – ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ (στο εξής, η «Εταιρία»).

Υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε σε περίπτωση που θέλετε να σχολιάσετε ή να δημοσιεύσετε υλικό σε αυτά τα μέσα. Η επιθυμία της Εταιρίας είναι να βελτιώνει τις ζωές των ανθρώπων προσφέροντας προϊόντα υψηλής ποιότητας στους ασθενείς. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, η Εταιρία έχει κοινωνικό και ηθικό καθήκον να υιοθετεί, να υποστηρίζει και να προάγει την ηθικά ορθή συμπεριφορά, σύμφωνα με τις αξίες της ακεραιότητας, της ορθότητας και της διαφάνειας που πάντοτε τη διακρίνουν. Η Εταιρία έχει υιοθετήσει αυτές τις αρχές και αντιτίθεται σε οποιαδήποτε ενέργεια και μέθοδο που μπορεί να προωθεί, ή ακόμη και να ανέχεται, συμπεριφορές που δεν συνάδουν με τα παραπάνω. Η Εταιρία δραστηριοποιείται σε τομείς που διέπονται από ειδικές διατάξεις, συνεπώς, οποιαδήποτε επικοινωνία πρέπει να συμμορφώνεται με τους παρακάτω όρους χρήσης. Η επεξεργασία των δεδομένων σας πραγματοποιείται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ.

Οι χρήστες που δημοσιεύουν μηνύματα ή απαντούν σε δημοσίευση σε κάποιο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην ηλεκτρονική κοινότητα της Εταιρίας (τα “Κανάλια”) συμμορφώνονται με αυτούς τους όρους χρήσης, οι οποίοι ισχύουν επιπλέον των όρων και προϋποθέσεων ή άλλων νομικών διατάξεων που παρέχονται στους χρήστες από την Εταιρία ή από άλλες εταιρίες που κατέχουν τις χρησιμοποιούμενες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τις ηλεκτρονικές κοινότητες.

Εφόσον είναι εφικτό, οι ιατρικές και επιστημονικές πληροφορίες που διατίθενται προορίζονται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν μπορούν να θεωρούνται επαγγελματικές συμβουλές, οι οποίες υποκαθιστούν την ιατρική παρέμβαση, ή εξατομικευμένη θεραπευτική αγωγή.

Ο χρήστης αναγνωρίζει ότι, όπου επιτρέπεται δημοσίευση, τα στοιχεία, τα κείμενα, τα γραφικά, οι εικόνες, η επιλογή και η διάταξή τους, καθώς και οποιοδήποτε υλικό που επιλέγει να δημοσιεύσει ο χρήστης χρησιμοποιώντας τις ηλεκτρονικές λειτουργίες και τα εργαλεία του επιλεγμένου καναλιού («Περιεχόμενα»), αποτελούν αποκλειστική ευθύνη του ατόμου που τα δημιούργησε.

Επιτρέπονται παραθέσεις απόψεων, επισημάνσεις «Μου αρέσει» και σχόλια, ενώ απαγορεύονται συζητήσεις που αφορούν προϊόντα της Εταιρίας ή άλλων εταιριών του ίδιου κλάδου, ή θεραπευτικές επιλογές.

Η διαχείριση και η εποπτεία έχουν ανατεθεί σε αρμόδια άτομα, τα οποία ελέγχουν τακτικά τα δημοσιευμένα μηνύματα. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης αναγνωρίζει ότι η Εταιρία που διαχειρίζεται το αντίστοιχο Κανάλι ενδέχεται να μην ασκεί προληπτική εποπτεία των Περιεχομένων και συνεπώς αποποιείται οποιαδήποτε ευθύνη για τα Περιεχόμενα που μεταφορτώνονται, δημοσιεύονται ή καθίστανται διαθέσιμα από τους χρήστες με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.

Εφόσον προβλέπεται, ο χρήστης αναγνωρίζει επιπλέον, ότι το Κανάλι ενδέχεται να επιτρέπει την κοινοποίηση των δημοσιευμένων Περιεχομένων με άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η Εταιρία που διαχειρίζεται το σχετικό Κανάλι δεν ελέγχει την επακόλουθη επεξεργασία των Περιεχομένων και, συνεπώς, δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη σχετικά.

Η Εταιρία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να απαντά στα σχόλια και τις ερωτήσεις των χρηστών. Ωστόσο, δεν είναι δυνατόν να αναφέρεται σε ορισμένα θέματα, όπως ζητήματα που εμπίπτουν άμεσα στο νομικό πεδίο, εμπιστευτικές πληροφορίες ή πληροφορίες που αφορούν ιατρική αντιμετώπιση συγκεκριμένων ιατρικών περιστατικών. Εάν δεν είναι εφικτή η απάντηση σε κάποιο σχόλιο, μπορεί να σταλεί προσωπικό μήνυμα με τη σχετική αιτιολογία, εφόσον αυτό επιτρέπεται από τη λειτουργία του επιλεγμένου Καναλιού.

Σε κάθε περίπτωση, απαγορεύεται ρητά στους χρήστες να στέλνουν μηνύματα που περιέχουν:

– Βωμολοχίες, συκοφαντίες, δυσφημίσεις, προσβλητικά, ρατσιστικά ή ταπεινωτικά, χυδαία, ξενοφοβικά σχόλια ή περιεχόμενο που προσβάλλει την αξιοπρέπεια και την ευαισθησία των άλλων, εξυμνούν το μίσος, τη βία ή την παράνομη συμπεριφορά,

– Δικαιώματα πνευματικής ή/και βιομηχανικής ιδιοκτησίας τρίτων (όπως εμπορικά σήματα ή λογότυπα), ή υλικό που προστατεύεται από τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας (μουσική, βίντεο, κείμενα) χωρίς τη ρητή συγκατάθεση του κατόχου αυτών των δικαιωμάτων,

– Ενδείξεις θεραπευτικής αγωγής,

– Περιεχόμενο πολιτικής προπαγάνδας,

– Περιεχόμενο εκτός θέματος ή περιεχόμενο που έχει ως στόχο τη εκτροπή της συζήτησης ή την προσβολή αυτών που διαχειρίζονται και εποπτεύουν το μέσο κοινωνικής δικτύωσης,

– Παροχή ιατρικών ή συμβουλών για την υγεία γενικά

– Εμπορικό περιεχόμενο: για παράδειγμα, πώληση προϊόντων/υπηρεσιών, διαφημιστικές καμπάνιες, ή «στρατολόγηση» θαυμαστών και ακολούθων

– Υπερβολικά επαναλαμβανόμενο ή/και δυσάρεστο περιεχόμενο για την κοινότητα ή ανεπιθύμητη ηλεκτρονική αλληλογραφία,

– Θέματα που εμπίπτουν άμεσα στο νομικό πεδίο, εμπιστευτικές πληροφορίες ή πληροφορίες που αφορούν συγκεκριμένα ιατρικά περιστατικά,

– Περιεχόμενο που παραβιάζει τους κανόνες συμπεριφοράς του επιλεγμένου Καναλιού.

Επιπλέον ο χρήστης αναγνωρίζει τα εξής:

– Στις δημοσιεύσεις δεν πρέπει ποτέ να αναφέρονται φάρμακα ή δραστικές ουσίες των εταιριών του Ομίλου Menarini ή άλλων εταιριών του κλάδου.

– Δεν επιτρέπει σε καμία περίπτωση να δημοσιεύεται προωθητικό υλικό σχετικά με φάρμακα, όπως ορίζεται από τους ισχύοντες κανονισμούς.

– Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να αναφέρονται δικαστικές διαδικασίες, διαφορές/ εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις.

– Πριν τη μεταφόρτωση πληροφοριών που επιτρέπουν την ταυτοποίηση τρίτων (όπως όνομα, αριθμός τηλεφώνου, διεύθυνση, φωτογραφίες ή/και βίντεο όπου απεικονίζονται αυτά τα τρίτα μέρη), ο χρήστης πρέπει να έχει λάβει προηγουμένως τη συναίνεσή τους στη δημοσίευση και την πιθανή κοινοποίηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ θεωρείται δεδομένο ότι η κοινοποίηση – μέσω των λειτουργιών και των ηλεκτρονικών εργαλείων που διατίθενται στον διαδικτυακό τόπο – φωτογραφιών ή περιεχομένου που αφορούν σε κάποιον χρήστη, συνεπάγεται αυτόματα τη συναίνεση αυτού του χρήστη στη διάδοση και την κοινοποίησή τους.

– Ο χρήστης αναλαμβάνει την ευθύνη για οποιαδήποτε χρήση ή αναφορά του περιεχομένου ή του υλικού του χρήστη που έχει μεταδοθεί μέσω των λειτουργιών του Καναλιού και των ηλεκτρονικών εργαλείων ή έχει αποκτηθεί από τον χρήστη μέσω των προαναφερόμενων λειτουργιών ή ηλεκτρονικών εργαλείων.

Η Εταιρία διατηρεί το δικαίωμα να παρεμβαίνει διαγράφοντας το συντομότερο δυνατό τυχόν δημοσιεύσεις, οι οποίες, κατά την κρίση της, ενδέχεται να μην συμμορφώνονται με τους παρόντες όρους χρήσης.

Ο χρήστης αναγνωρίζει το δικαίωμα/την υποχρέωση της Εταιρίας να χρησιμοποιεί κάθε αναγκαίο μέτρο σε περίπτωση που οι αρμόδιες αρχές ζητούν από την Εταιρία να αποκαλύψει την ταυτότητα αυτού που έχει στείλει το εν λόγω υλικό. Η Εταιρία δεν φέρει σε καμία περίπτωση ευθύνη για τυχόν απώλεια ή ζημία που έχει προκληθεί ή προκύψει από τα Περιεχόμενα που έχετε δημοσιεύσει εσείς ή άλλοι χρήστες.

Για τους χρήστες που παραβιάζουν κατ’ εξακολούθηση τους παρόντες όρους χρήσης ή τους κανόνες συμπεριφοράς του χρησιμοποιούμενου Καναλιού, η Εταιρία διατηρεί το δικαίωμα (εφόσον είναι τεχνικά εφικτό) να προβεί σε απαγόρευση ή αποκλεισμό του χρήστη, προκειμένου να αποτρέψει κάθε άλλη παρέμβαση, και σε αναφορά αυτού στους διαχειριστές της πλατφόρμας/ μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Η Εταιρία ενδέχεται να παρέχει συνδέσμους ή παραπομπές σε ιστότοπους ως μέρος του περιεχομένου κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο, η Εταιρία δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για την ακρίβεια ή το περιεχόμενο αυτών των ιστότοπων και δεν ευθύνεται για τυχόν ζημίες που ενδέχεται να προκύψουν από αυτό το περιεχόμενο.

Με τη δημοσίευση σε κάποιο από τα Κανάλια που διαχειρίζεται η Εταιρία, οι χρήστες αναγνωρίζουν και συμφωνούν ότι οι δημοσιεύσεις τους και οι ιδέες, οι τεχνικές ή τα περιεχόμενα μπορούν να χρησιμοποιηθούν δωρεάν από την Εταιρία με οποιονδήποτε τρόπο και σε όλα τα μέσα και φόρουμ, σε άλλους ιστοτόπους και σελίδες μέσων κοινωνικής δικτύωσης της Εταιρίας, καθώς και στις επιχειρηματικές δραστηριότητές της. Συνεπώς, οι χρήστες δεν θα πρέπει να υποβάλλουν ιδέες, υλικό ή περιεχόμενα, τα οποία επιθυμούν να παραμείνουν εμπιστευτικά ή για τα οποία προσδοκούν να λάβουν αμοιβή.

Μην χρησιμοποιείτε αυτό το κανάλι για την αναφορά ανεπιθύμητων ενεργειών  ή για παρενέργειες φαρμάκων. Σε περίπτωση παρενεργειών ή ανεπιθύμητων ενεργειών μετά τη χρήση ενός προϊόντος της Εταιρίας, θα πρέπει να συμβουλεύεστε αμέσως τον γιατρό, τον φαρμακοποιό σας ή κάποιον άλλο επαγγελματία υγείας. Μπορείτε να αναφέρετε ανεπιθύμητες ενέργειες απευθείας στην Εταιρία και τις αρμόδιες αρχές μέσω των ειδικών καναλιών.