Αρχική » Πολιτική απορρήτου » Ειδοποιηση σχετικα με την προστασια των προσωπικων δεδομενων

Ειδοποιηση σχετικα με την προστασια των προσωπικων δεδομενων

Η εταιρεία Menarini Hellas Α.Ε. (“Εταιρεία”, ή “εμείς”) επιθυμεί να σας ενημερώσει ότι η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, η οποία πραγματοποιείται μέσω του ιστότοπου ή μέσω της δεσμευμένης περιοχής του ιστότοπου (“Ιστότοπος”) ή συλλέγεται μέσω φόρμας επικοινωνίας (“Φόρμα”) πραγματοποιείται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία περί προστασίας δεδομένων (Κανονισμός (ΕΕ) 2016/679 – εφεξής “ΓΚΠΔ”).

  1. Υπεύθυνος επεξεργασίας δεδομένων και DPO

Υπεύθυνος επεξεργασίας δεδομένων είναι η Menarini Hellas Α.Ε. με έδρα Πάτμου 16-18 Μαρούσι Αθήνα 15123 (“Υπεύθυνος επεξεργασίας”).
Ο Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων (“ΥΠΔ”) είναι διαθέσιμος στη διεύθυνση: dpo@menarini.com

  • Τα δεδομένα που επεξεργαζόμαστε

Με τη συγκατάθεσή σας, επεξεργαζόμαστε τα ακόλουθα προσωπικά δεδομένα τα οποία παρέχετε όταν αλληλεπιδράτε με τον ιστότοπο και χρησιμοποιείτε τις σχετικές υπηρεσίες και λειτουργίες. Τα δεδομένα αυτά περιλαμβάνουν ιδίως το όνομα και το επώνυμο, τα στοιχεία επικοινωνίας (ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και αριθμός τηλεφώνου), τα ενδιαφέροντα και τα πρόσθετα δεδομένα που μπορεί να αποκτήσει ο υπεύθυνος επεξεργασίας, επίσης από τρίτους, κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας (“Δεδομένα”).
Εάν συναινείτε (προαιρετικά) για σκοπούς κατάρτισης προφίλ, θα υποβληθούν επίσης σε επεξεργασία τα ακόλουθα δεδομένα: χρήστης, ενέργεια, ημερομηνία και ώρα, σελίδα που επισκέφθηκε, χρόνος παραμονής στη σελίδα, εκτέλεση βίντεο, λήψη ή προβολή άρθρων κ.λπ.

Για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε την εγγραφή σας στην περιοχή περιορισμένης πρόσβασης, είναι απαραίτητο να συναινέσετε στην επεξεργασία των δεδομένων που επισημαίνονται με αστερίσκο (*). Χωρίς αυτά τα υποχρεωτικά δεδομένα ή τη συγκατάθεσή σας δεν μπορούμε να προχωρήσουμε περαιτέρω. Αντίθετα, οι πληροφορίες που ζητούνται στα πεδία που δεν επισημαίνονται με αστερίσκο είναι προαιρετικές: η μη παροχή τους δεν έχει καμία συνέπεια.

Η συγκατάθεση για την κατάρτιση προφίλ είναι επίσης προαιρετική: αν δεν την παράσχετε ή αν την ανακαλέσετε, θα συλλεχθούν μόνο ανώνυμες πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες περιήγησής σας στην περιοχή περιορισμένης πρόσβασης.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και χωρίς την προηγούμενη συγκατάθεσή σας, ο Υπεύθυνος Επεξεργασίας μπορεί να επεξεργαστεί τα δεδομένα σας για να συμμορφωθεί με νομικές υποχρεώσεις που απορρέουν από νόμους, κανονισμούς και το δίκαιο της ΕΕ, για να ασκήσει δικαιώματα σε δικαστικές διαδικασίες, για να επιδιώξει τα δικά του έννομα συμφέροντα και σε όλες τις περιπτώσεις που προβλέπονται από τα άρθρα 6 και 9 του ΓΚΠΔ, κατά περίπτωση.
Η επεξεργασία πραγματοποιείται τόσο με τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών όσο και σε χαρτί και συνεπάγεται πάντοτε την εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία.

  • Γιατί και πώς επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα σας

Τα δεδομένα υποβάλλονται σε επεξεργασία για τη διαχείριση των αιτημάτων σας για πληροφορίες/εγγραφή σε περιοχές περιορισμένης πρόσβασης που υποβάλλονται μέσω του ιστότοπου και της φόρμας- η νομική βάση της επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων για τον σκοπό αυτό είναι η συγκατάθεσή σας (άρθρο 6.1.(α) και άρθρο 9.2.(α) του κανονισμού).

Επιπλέον, αλλά μόνο με την προαιρετική συγκατάθεσή σας, η οποία αποτελεί τη νομική βάση της επεξεργασίας σύμφωνα με το άρθρο 6.1.α. του ΓΚΠΔ, τα δεδομένα υποβάλλονται σε επεξεργασία:

  1. για τη λήψη ενημερωτικών δελτίων από τον υπεύθυνο επεξεργασίας. Σας ενημερώνουμε ότι τα ενημερωτικά μας δελτία ενδέχεται να περιέχουν ένα “Pixel Tag”, με το οποίο ο υπεύθυνος επεξεργασίας ανιχνεύει ορισμένες πληροφορίες, όπως εάν και πότε ανοίξατε ή/και διαγράψατε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σε ποιους συνδέσμους που περιέχονται στο ενημερωτικό δελτίο κάνατε κλικ, το πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, εάν το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχει ανοιχτεί από περισσότερες από μία διευθύνσεις IP, καθώς και συγκεντρωτικές και ανώνυμες πληροφορίες σχετικά με την κατά προσέγγιση τοποθεσία σας κ.λπ. Ο υπεύθυνος επεξεργασίας επεξεργάζεται αυτές τις πληροφορίες για να επαληθεύσει την αποτελεσματικότητα των ενημερωτικών εκστρατειών του, βάσει του άρθρου 6.1.(στ) του κανονισμού. Πολλοί πάροχοι υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και πελάτες διαθέτουν ειδική ρύθμιση με την οποία μπορείτε να απενεργοποιήσετε την εν λόγω ανίχνευση – παρακαλούμε ελέγξτε τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις εάν δεν επιθυμείτε να ανιχνεύει ο υπεύθυνος επεξεργασίας τις αναφερόμενες πληροφορίες.
  2. για τη δημιουργία προφίλ με βάση τις ανάγκες, τα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις σας, με στόχο τη βελτίωση της υπηρεσίας και την προσφορά εξατομικευμένου περιεχομένου (“κατάρτιση προφίλ”).

Επιλέγοντας τις σχετικές επιλογές και τσεκάροντας το πλαίσιο συγκατάθεσης, συμφωνείτε με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για τους παραπάνω σκοπούς, όπως περιγράφεται στην παρούσα ενημερωτική ανακοίνωση.

Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να ανακαλέσετε τη συγκατάθεση (ή τις συγκαταθέσεις) που δώσατε για τους παραπάνω σκοπούς – για να το κάνετε αυτό, παρακαλούμε προχωρήστε ως εξής:
– να τερματίσετε τον λογαριασμό σας στην περιοχή περιορισμένης πρόσβασης: συνδεθείτε και κάντε κλικ στο κουμπί “Διαγραφή λογαριασμού”,
– εγγραφή σε ενημερωτικό δελτίο: χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο διαγραφής που εμφανίζεται σε κάθε ενημερωτικό δελτίο που λαμβάνετε από εμάς,
– κατάρτιση προφίλ: αφαιρέστε το τικ στο πλαίσιο που περιλαμβάνεται στην περιοχή περιορισμένης πρόσβασης.

Τα δεδομένα σας μπορούν σε κάθε περίπτωση να υποβληθούν σε επεξεργασία, ακόμη και χωρίς τη συγκατάθεσή σας, με σκοπό τη συμμόρφωση με τους νόμους, τους κανονισμούς, το δίκαιο της ΕΕ (άρθρο 6.1.(γ) του ΓΚΠΔ, για την εκτέλεση στατιστικών σχετικά με τη χρήση της ιστοσελίδας και τη διασφάλιση της ορθής λειτουργίας της (άρθρο 6.1.(στ) του Κανονισμού), για την επιβολή του Κώδικα Δεοντολογίας του Ομίλου Menarini και για τη θεμελίωση ή υπεράσπιση των νομικών αξιώσεων προς το συμφέρον της Εταιρείας (άρθρο 6.1.(στ) και άρθρο 9.2.(στ) του κανονισμού).

Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα εισάγονται στο σύστημα της Εταιρείας σε πλήρη συμμόρφωση με τη νομοθεσία περί προστασίας δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων των προφίλ ασφάλειας και εμπιστευτικότητας και με βάση τις αρχές της ορθής πρακτικής, της νομιμότητας και της διαφάνειας στην επεξεργασία.

Τα δεδομένα αποθηκεύονται για όσο χρονικό διάστημα είναι απολύτως απαραίτητο για την επίτευξη των σκοπών για τους οποίους συλλέχθηκαν (π.χ. έως ότου διαγραφείτε από το ενημερωτικό δελτίο ή τον αποκλειστικό χώρο) και σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με τα χρονικά όρια που ορίζει ο νόμος και με τις αρχές της ελαχιστοποίησης των δεδομένων, του περιορισμού της αποθήκευσης και της ορθολογικής διαχείρισης των αρχείων.

Όλα τα δεδομένα σας θα υποβάλλονται σε επεξεργασία σε χαρτί ή με αυτοματοποιημένα μέσα, τα οποία σε κάθε περίπτωση διασφαλίζουν το κατάλληλο επίπεδο ασφάλειας και εμπιστευτικότητας. Όσον αφορά την κατάρτιση προφίλ, σας ενημερώνουμε ότι τα δεδομένα πλοήγησης θα διαγράφονται μετά από 12 μήνες από τη συλλογή τους.

  • Πρόσωπα που έχουν πρόσβαση στα δεδομένα

Τα Δεδομένα υποβάλλονται σε ηλεκτρονική και χειροκίνητη επεξεργασία σύμφωνα με διαδικασίες και λογικές που σχετίζονται με τους προαναφερθέντες σκοπούς και είναι προσβάσιμα από το προσωπικό του Υπεύθυνου Επεξεργασίας που είναι εξουσιοδοτημένο να επεξεργάζεται δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα και τους προϊσταμένους τους, και ιδίως από το προσωπικό που ανήκει στις ακόλουθες κατηγορίες: τεχνικό, προσωπικό πληροφορικής και διοικητικό προσωπικό, product managers, καθώς και άλλα άτομα που πρέπει να επεξεργάζονται τα δεδομένα για την εκτέλεση των καθηκόντων τους, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Εποπτικού Συμβουλίου κατά την άσκηση των εποπτικών δραστηριοτήτων του και για την επιβολή του Κώδικα Δεοντολογίας του Ομίλου Menarini, σύμφωνα με το άρθρο 6.1.στ και την αιτιολογική σκέψη 48 του ΓΚΠΔ. Τα Δεδομένα ενδέχεται να κοινοποιηθούν, επίσης σε χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης (“Τρίτες Χώρες”) σε: (ii) επαγγελματίες, ανεξάρτητους συμβούλους -ατομικά ή σε συμπράξεις- και άλλους τρίτους και παρόχους που παρέχουν στον Υπεύθυνο Επεξεργασίας εμπορικές, επαγγελματικές ή τεχνικές υπηρεσίες που απαιτούνται για τη λειτουργία της Ιστοσελίδας (π.χ. παροχή υπηρεσιών πληροφορικής και Cloud Computing), προκειμένου να επιδιωχθούν οι σκοποί που αναφέρονται παραπάνω και να υποστηριχθεί η Εταιρεία στην παροχή των υπηρεσιών που ζητήσατε- (iii) τρίτους σε περίπτωση συγχωνεύσεων, εξαγορών, μεταβιβάσεων επιχειρήσεων -ή υποκαταστημάτων τους-, ελέγχων ή άλλων έκτακτων ενεργειών.

Οι αναφερόμενοι αποδέκτες λαμβάνουν μόνο τα δεδομένα που είναι απαραίτητα για τα αντίστοιχα καθήκοντά τους και δεσμεύονται δεόντως να τα επεξεργάζονται μόνο για τους σκοπούς που αναφέρονται ανωτέρω και σύμφωνα με τους νόμους περί προστασίας δεδομένων. Τα δεδομένα μπορούν επιπλέον να κοινοποιούνται σε άλλους νόμιμους παραλήπτες που προσδιορίζονται κατά καιρούς από την ισχύουσα νομοθεσία. Με εξαίρεση τα ανωτέρω, τα Δεδομένα δεν κοινοποιούνται σε τρίτους, νομικά ή φυσικά πρόσωπα, οι οποίοι δεν εκτελούν οποιαδήποτε λειτουργία εμπορικής, επαγγελματικής ή τεχνικής φύσης για τον υπεύθυνο επεξεργασίας και δεν διαδίδονται. Τα άτομα που λαμβάνουν τα δεδομένα τα επεξεργάζονται, ανάλογα με την περίπτωση, υπό την ιδιότητα του Υπεύθυνου Επεξεργασίας, του Εκτελούντος την επεξεργασία ή του εξουσιοδοτημένου προσώπου για την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, για τους σκοπούς που αναφέρονται ανωτέρω και σύμφωνα με τη νομοθεσία περί προστασίας δεδομένων.

Όσον αφορά οποιαδήποτε διαβίβαση δεδομένων εκτός της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων χωρών των οποίων η νομοθεσία δεν εγγυάται το ίδιο επίπεδο προστασίας της ιδιωτικής ζωής των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα με αυτό που παρέχει η νομοθεσία της ΕΕ, ο υπεύθυνος επεξεργασίας ενημερώνει ότι η διαβίβαση πραγματοποιείται σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με τις μεθόδους που επιτρέπει ο ΓΚΠΔ, όπως, για παράδειγμα, βάσει της συγκατάθεσης του χρήστη, βάσει των τυποποιημένων συμβατικών ρητρών που έχει εγκρίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επιλέγοντας μέρη που είναι εγγεγραμμένα σε διεθνή προγράμματα για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων ή δραστηριοποιούνται σε χώρες που θεωρούνται ασφαλείς από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όταν συμμετέχετε σε εκδηλώσεις ή συνέδρια, τα στοιχεία ταυτοποίησής σας, οι ηχογραφήσεις/βιντεοσκοπήσεις και οι παρουσιάσεις σας ενδέχεται να διαδοθούν μέσω του Διαδικτύου μέσω της ιστοσελίδας μας.

  • Τα δικαιώματά σας

Επικοινωνώντας με τον Υπεύθυνο Επεξεργασίας στις διευθύνσεις που αναφέρονται ανωτέρω, μπορείτε, ανά πάσα στιγμή, να ασκήσετε τα δικαιώματα σύμφωνα με τα άρθρα 15-22 του ΓΚΠΔ, όπως, για παράδειγμα, να λάβετε έναν ενημερωμένο κατάλογο των ατόμων που μπορούν να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα σας, να λάβετε επιβεβαίωση της ύπαρξης ή μη προσωπικών δεδομένων που σας αφορούν, να επαληθεύσετε το περιεχόμενό τους, προέλευση, την ορθότητα, τη θέση τους (επίσης σε σχέση με τυχόν τρίτες χώρες ), να ζητήσετε αντίγραφο, να ζητήσετε τη διόρθωσή τους και, στις περιπτώσεις που προβλέπονται από τον ΓΚΠΔ, να ζητήσετε τον περιορισμό της επεξεργασίας τους, τη διαγραφή τους, να αντιταχθείτε σε δραστηριότητες άμεσης επικοινωνίας (συμπεριλαμβανομένων των περιορισμένων σε ορισμένα μέσα επικοινωνίας), να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία. Μπορείτε επίσης να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή, όπως ορίζεται στην παράγραφο 3.  Ομοίως, μπορείτε πάντα να αναφέρετε παρατηρήσεις σχετικά με συγκεκριμένες χρήσεις των δεδομένων που αφορούν συγκεκριμένες προσωπικές καταστάσεις που θεωρούνται εσφαλμένες ή αδικαιολόγητες από την υφιστάμενη σχέση στον ΥΠΔ ή να υποβάλετε καταγγελίες στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Μπορείτε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή – ωστόσο αυτό δεν θίγει τη νομιμότητα της επεξεργασίας που πραγματοποιήθηκε πριν από την ανάκληση της συγκατάθεσης.