Αρχική » περιοδικό

περιοδικό

Ανακαλύψτε όλα τα τελευταία άρθρα και αυξήστε τις γνώσεις σας, μοιραστείτε τα με τους φίλους σας στα κοινωνικά δίκτυα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

Σε αυτή την ενότητα μπορείτε να βρείτε τα πιο πρόσφατα δημοσιευμένα άρθρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

Σε αυτή την ενότητα μπορείτε να βρείτε τα πιο πρόσφατα δημοσιευμένα άρθρα.

Διατροφή και δυσκοιλιότητα

από τη Κλινική Διαιτολόγο – Διατροφολόγο Λιάνα Πούλια, MMedSci, PhD Η δυσκοιλιότητα είναι ένα από τα συχνότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος άνθρωπος. Το στρες και οι έντονοι ρυθμοί ζωής που δεν δίνουν το χρόνο που χρειάζεται το σώμα μας καθημερινά, η καθιστική ζωή, και η κακή  διατροφή αποτελούν κάποιες  από τις κυριότερες αιτίες του...

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Μπορεί η διατροφή να βοηθήσει στις ημικρανίες;

Σαν να μην φτάνει που δεν μπορείς να σηκωθείς το πρωί από το κρεββάτι με τέτοια ζέστη, έχεις και ένα τρομερό πονοκέφαλο που σου έχει «μουδιάσει» το κεφάλι. «Χρειάζομαι ένα καφεδάκι και θα… στρώσω», σκέφτεσαι. Αλλά όταν δεν υποχωρεί ιδιαίτερα, καταλήγεις να ψάχνεις πάλι το συρτάρι για παυσίπονα. «Μήπως φταίει το κρασί ή κάτι άλλο...

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ενυδατώστε το σώμα με φρούτα και λαχανικά

Πράγματι, εάν το νερό είναι ζωτικής σημασίας, διότι σβήνει τη δίψα και έχει μηδέν θερμίδες, τα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν επίσης φυτοθρεπτικά συστατικά, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες χρήσιμες για την ευεξία του σώματος. Ο γενικός κανόνας είναι να προτιμάτε φρούτα και λαχανικά εποχής και να τα τρώτε ωμά για ακόμα μεγαλύτερη ενυδάτωση. Ακολουθούν...

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Κάλιο, σύμμαχος για την υπέρταση και όχι μόνο…

Λιάνα Πούλια, MMedSci, PhD Το κάλιο είναι ένας από τους σημαντικότερους ηλεκτρολύτες, απαραίτητος για την ρύθμιση του ισοζυγίου υγρών του σώματος και της οξεοβασικής ισορροπίας. Η βασική του δράση είναι η διατήρηση της αρτηριακής πίεσης μέσω της αλληλεπίδρασής του με το νάτριο. Η χαμηλή πρόσληψη καλίου σε πλήθος μελετών έχει συσχετιστεί με υπέρταση και αυξημένο...

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Εσπεριδοειδή και Υγεία

από τη Κλινική Διαιτολόγο – Διατροφολόγο Λιάνα Πούλια, MMedSci, PhD  Η σημασία των φρούτων και των λαχανικών για την διασφάλιση ενός καλού επιπέδου υγείας είναι αναμφισβήτητη. Τα εσπεριδοειδή φρούτα, με κύριους εκπροσώπους το πορτοκάλι, το μανταρίνι, το γκρέιπφρουτ και το λεμόνι θεωρούνται από τα πλέον σημαντικά στοιχεία της καθημερινής διατροφής, εξασφαλίζοντας πλήθος πολύτιμων θρεπτικών συστατικών...

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

O ρόλος των πρωτεϊνών στο σώμα μας

Λιάνα Πούλια, MMedSci, PhDΚλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος  Οι πρωτεΐνες είναι μόρια που αποτελούνται από αμινοξέα και η σύνθεσή τους καθορίζεται από το τα γονίδιά μας. Τα αμινοξέα που βρίσκουμε στον ανθρώπινο οργανισμό είναι 20. Καθημερινά μέσω της διατροφής προσλαμβάνουμε μέσω της τροφής πλήθος αμινοξέων, κάποια μπορούμε να τα συνθέσουμε στο σώμα μας ενώ υπάρχουν κάποια που δε...

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ