Η καθημερινή ζωή, με τους φρενήρεις ρυθμούς και τις πολλές υποχρεώσεις αναμφίβολα μας επιφορτίζει με άγχος, το οποίο βάζει τον οργανισμό μας σε δοκιμασία. Οι ώρες που δαπανούμε στον εργασιακό χώρο, οι οποίες ολοένα και αυξάνονται, η επαγγελματική ανασφάλεια και η επίπτωση της οικονομικής κατάστασης στην καθημερινότητά μας εκτός από την επιβάρυνση με στρες συμβάλουν και στην υιοθέτηση διατροφικών συνηθειών που απέχουν σημαντικά από την ισορροπημένη διατροφή.

  1. Singh K (2016) Nutrient and Stress Management. J Nutr Food Sci 6:528. doi:10.4172/2155-9600.1000528
  2. Eiji Takeda, Junji Terao, Yutaka Nakaya, Ken-ichi Miyamoto, Yoshinobu Baba, Hiroshi Chuman, Ryuji Kaji, Tetsuro Ohmori, Kazuhito Rokutan. Stress control and human nutrition. The Journal of Medical investigation. Volume 51 (2004) Issue 3,4 Pages 139-145