Πράγματι, εάν το νερό είναι ζωτικής σημασίας, διότι σβήνει τη δίψα και έχει μηδέν θερμίδες, τα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν επίσης φυτοθρεπτικά συστατικά, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες χρήσιμες για την ευεξία του σώματος. Ο γενικός κανόνας είναι να προτιμάτε φρούτα και λαχανικά εποχής και να τα τρώτε ωμά για ακόμα μεγαλύτερη ενυδάτωση.

Ακολουθούν οι τέσσερις τροφές που βοηθούν το σώμα να διατηρήσει τη σωστή ενυδάτωση.

1. Το αγγούρι περιέχει σχεδόν 96% νερό και πολύ λίγες θερμίδες. Για πεπτική δράση, φάτε ακόμα και τη φλούδα που είναι πλούσια σε ένζυμα και φυτικές ίνες.

2. Η εικόνα μιας φέτας ζουμερό καρπούζι μας παραπέμπει αμέσως σε αίσθηση φρεσκάδας.

Αυτό το φρούτο είναι επίσης συνώνυμο με την ενυδάτωση: περιέχει 92% νερό και είναι πλούσιο σε βιταμίνη C: ισχυρό αντιοξειδωτικό.

3. Το μήλο είναι ένα φρούτο πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες, καθώς και νερό. Η συμβουλή είναι να τρώτε μήλα με τη φλούδα, καθώς είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, και δίνουν την αίσθηση του κορεσμού που διαρκεί πολύ.

4. ΚΟΚΚΙΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ. Ντομάτες, ραντίτσιο, ραπανάκια: τα κόκκινα λαχανικά όχι μόνο ζωντανεύουν τα πιάτα σας, αλλά βοηθούν το σώμα χάρη στην περιεκτικότητα σε νερό, περίπου 95%. Επιπλέον, είναι πλούσια σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών.

Αν διαπιστώσετε ότι δεν λαμβάνετε επαρκή ποσότητα φρούτων και λαχανικών, για παράδειγμα λόγω του έντονου τρόπου ζωής  που δεν σας επιτρέπει να ακολουθήσετε μία ισορροπημένη διατροφή, μπορείτε να συμπληρώσετε τη διατροφή σας με το Sustenium Colors of Life Mix 5, που περιέχει θρεπτικά στοιχεία που αντιστοιχούν σε 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών από 5 διαφορετικά χρώματα.