Η ζέστη, η κόπωση, η έλλειψη ενέργειας, το στρες και η αφυδάτωση μπορεί να συμβάλλουν στην επιδείνωση της χαμηλής πίεσης. Όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει, η αρτηριακή πίεση πέφτει. Υπάρχουν όμως λύσεις για την αντιμετώπιση της πτώσης της πίεσης και τη χρόνια υπόταση κατά την καλοκαιρινή περίοδο: από απλές καθημερινές συνήθειες έως συμπληρώματα διατροφής για το καλοκαίρι που θα σε βοηθήσουν να αισθανθείς καλύτερα και να πεις αντίο στην εξάντληση και την κούραση.

Η γλυκόριζα
Η ευεργετική δράση της γλυκόριζας στη χαμηλή πίεση, προέρχεται από τη γλυκυρριζίνη, το ενεργό συστατικό του εκχυλίσματος της ρίζας της γλυκόριζας. Σε χημικό επίπεδο δρα αυξάνοντας την δράση της κορτιζόλης και ως εκ τούτου και την αρτηριακή πίεση. Μπορείτε να την βρείτε σε μορφή σκόνης, χυμού ή σε μασώμενα μπαστουνάκια, τα οποία είναι πολύ πρακτικά καθώς μεταφέρονται στην τσάντα για περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης.

Η γλυκόριζα είναι ένας φυσικός τρόπος αντιμετώπισης της χαμηλής πίεσης, αλλά πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας.

Προσθέστε ιχνοστοιχεία σε καθημερινή βάση στον οργανισμό σας
Το κάλιο και το μαγνήσιο είναι ιχνοστοιχεία, τα οποία είναι απαραίτητα για τον οργανισμό. Το Μαγνήσιο συμβάλλει  στη μείωση της κούρασης και  της κόπωσης, στη φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που αποσκοπούν  στην  παραγωγή ενέργειας και στην ισορροπία των ηλεκτρολυτών. Το Κάλιο συμβάλλει  στη φυσιολογική λειτουργία των μυών. Για αυτό προτείνεται να λαμβάνετε τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο, όπως σπόρους κολοκύθας, φύτρες φασολιών και αποξηραμένα φρούτα αλλά και κάλιο, όπως φρούτα, πράσινα φυλλώδη λαχανικά και κρέας, ή ένα συμπλήρωμα διατροφής με βάση το μαγνήσιο και το κάλιο για να αναζωογονήσετε το σώμα σε περιόδους εξάντλησης και γενικευμένης κόπωσης.

Η μαύρη σοκολάτα
Μία από τις πολλές ιδιότητες της μαύρης σοκολάτας είναι ότι μπορεί να βοηθήσει σε περίπτωση χαμηλής πίεσης. Εκτός του ότι περιέχει μεταλλικά άλατα όπως κάλιο, νάτριο και μαγνήσιο, η μαύρη σοκολάτα είναι σε θέση (σε χημικό επίπεδο) να διευρύνει τον όγκο του πλάσματος και να διεγείρει τους υποδοχείς που προκαλούν σύσπαση των αρτηριών. Αποτελεί λοιπόν ένα πολύ καλό τονωτικό για να το έχουμε στο σπίτι μας, στο γραφείο ή στη τσάντα σε περίπτωση ανάγκης. Αρκεί  ένα μικρό κομμάτι για να παρατηρήσουμε ευεργετικά αποτελέσματα: χρήσιμο για την υγεία αλλά και για τη γραμμή μας!

Ένα μπουκαλάκι νερό πάντα δίπλα μας
Εκμεταλλεύσου την τσάντα του υπολογιστή για να έχεις πάντα μαζί σου ένα μπουκαλάκι με νερό. Είναι χρήσιμο να ενυδατώνουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα τον οργανισμό μας: Είναι προτιμότερο να πιείς μικρές γουλιές σε δόσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, παρά να πιείς μισό λίτρο νερό σε λίγα λεπτά.